De Ernst van Komedie

Brugge
West-Vlaanderen


Goesting in theater? Heb je een open geest? Bij deze cursus is iedereen welkom!

Genres als boulevard-en deurenkomedie, farce en vaudeville zijn nog steeds onmiskenbaar populair bij veel theatergezelschappen en hun publiek. Ze worden vaak omschreven als het lichtere genre, maar veel vooraanstaande komieken, zoals John Cleese (Monty Python, Fawlty Towers, …) noemen het blijspel een zeer ernstige zaak. Vanuit deze stelling starten we de cursus.

Hoe kiezen we het gewenste stuk? Wanneer wordt een personage komisch? Wat zijn valkuilen voor de acteurs? Wat is het verschil tussen een personage en een karikatuur? Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen en enkele praatsessies onderzoeken we de personageopbouw, timing, en speltechnieken voor komedie. Welke vormen van komedie bestaan er zoal en welke zijn toepasbaar in het gezelschap?

Tijdens de cursus staan we geregeld op de speelvloer en werken we vaak met gestuurde improvisatie. Door spelfragmenten, tekstanalyse, rolopbouw en filosofie onderzoeken we de ernst van komedie tot op het bot.


DOCENT: Peter Michel studeerde voor theatermaker en acteur aan Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Na zijn opleiding trainde hij bij de Belgische Improvisatie Liga. Hij regisseert regelmatig, speelt bij verschillende theatergezelschappen en acteert op het kleine scherm. Hij geeft cursussen improviseren, regisseren en acteren.

DATA: 5 zaterdagen: 10-17-24 februari, 3 en 10 maart 2018
UREN: 10.00u - 13.00u
LOCATIE: Nieuw Theaterhuis, Vlamingstraat 64, 8000 Brugge
PRIJS: €45/ +26j en €30/ -26j

geen zoekresultaten gevonden