Cursus voor Begeleiders van Theaterjongeren

 

TRAIN DE TRAINER

Voor iedereen vanaf 16 jaar

Ben je ouder dan 16 jaar en wil jij voor de eerste keer zelf een productie op poten zetten met je vrienden? Begeleid je al langer theaterjongeren, maar ben je op zoek naar nieuwe input? 
Waar begin je, hoe gebruik je een bestaande tekst, of hoe kom je tot een stuk met inbreng uit de groep? Hoe krijg je die groep op dreef, en hoe krijg je mensen in de zaal?

Wil je een antwoord op elk van die vragen? Schrijf je in voor onze cursus ‘begeleiders van theaterjongeren’.
Deze cursus bestaat uit 5 cursusdagen (telkens op zondag), verspreid over verscheidene locaties in Vlaanderen die makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Teken je voor het hele traject? Dan geniet je van een voordeeltarief. Je kan je ook inschrijven voor losse cursusdagen die jij interessant vindt.

PRIJS:    Volledig traject (5 cursusdagen): €120/ +26 jaar en €90/ -26 jaar 
                 Per cursusdag: €35/ +26 jaar en €25/ -26 jaar
                Je brengt je eigen lunch mee.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE 5 MODULESDAG 1: CREATIEF DENKEN & INZETTEN VAN INSPIRATIEBRON

DAG 2: GROEPSDYNAMICA & ARTISTIEKE COACHING 
DAG 3: ACTEREN ZONDER WOORDEN & STEMGEBRUIK 
DAG 4: ENTHOUSIASMEREN & BEGELEIDERSHOUDING 
DAG 5: SOCIALE MEDIA & HET VERWERKEN VAN THEATERTEKSTENDAG 1: CREATIEF DENKEN & INZETTEN VAN INSPIRATIEBRON

Hasselt
Limburg


Creatief denken 
Laten we een voormiddag mentaal "losgehen" en doorbomen over de perfecte smaak en textuur van eetbare sokken. Laten we zoveel mogelijk voorstellingen bedenken met volstrekt irrelevante, overbodige thema’s. Laten we idioot groot dromen en fantaseren over de per-fec-te performance voor we ons zorgen maken over financieel-technische details en de beperkingen van de fysica.

Inzetten van een inspiratiebron 

Waarom is een rode draad een draad? Op welke manieren kan een inspiratiebron worden geïnterpreteerd en vertaald naar de scène? Wanneer is een idee té? Té abstract, té voor de hand liggend? Hoe integreren of bundelen we andere artistieke domeinen in een voorstelling?

DOCENT: Liesbeth Eysermans is een Kempense cultuurgulzigaard met een voorliefde voor alles wat ondersteboven/omgekeerd is. Ze geeft workshops, vormingen, bouwt expo’s… van jeugd(huizen) tot kunsteducatieve organisaties en musea.

DATA: Zondag 25 februari 2018 
UREN: 10.00u – 17.00u
LOCATIE: CC Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt (1,8 km vanaf station Hasselt)


Schrijf je hier in voor dagdeel 1 
top


DAG 2: GROEPSDYNAMICA & ARTISTIEKE COACHING 

Gent
Oost-Vlaanderen


Groepsdynamica

Mag het nog uitdagend zijn om voor een groep te staan? Speel je graag op veilig, of kan er al eens naast de roos geschoten worden? Tijdens deze vorming ontdek je wat groepsfasen zijn, hoe je die kan herkennen en hoe je hier als begeleider op inspeelt.

Artistieke coaching
Haal jij alleen maar inspiratie uit je speciale inspiratiehoed? Coachen, is dat niet iets voor voetbalploegen? Tijdens deze vorming doorlopen we de fasen van een artistiek proces, ontdek je hoe je deze fasen kan herkennen en hierop inspelen als begeleider.

DOCENT: Deze cursusdag wordt begeleid i.s.m. Koning Kevin. De instructeurs van Koning Kevin zijn geattesteerde instructeurs. Dat betekent dat zij de nodige cursussen achter de rug hebben en voldoende ervaring hebben opgedaan om het attest ‘instructeur’ te behalen.

DATA: Zondag 11 maart 2018
UREN: 10.00u – 17.00u
LOCATIE: Jeugdtheaterhuis Larf!, Warandestraat 13, 9000 Gent (350m van station Gent-Dampoort) 


Schrijf je hier in voor dagdeel 2
top


DAG 3: ACTEREN ZONDER WOORDEN & STEMGEBRUIK  (VOLZET!!)      

Lier
Antwerpen


Acteren zonder woorden 
Lichaamsbewustzijn, het inzetten van fysieke mogelijkheden, impulsen volgen, ...  Met de viewpoint-methode leer je om niet alleen maar rekening te houden met je medespelers, maar ook met de ruimte en het tempo van de improvisatie. Je leert patronen herkennen en verder uit te bouwen, ... 

Stemgebruik
Een acteur mag nog zo fantastisch spelen, als hij niet goed verstaanbaar is, haakt het publiek af. In deze workshop worden de kernaspecten van het spreken belicht, van ademhaling tot articulatie. Je krijgt heel wat oefeningen mee, die je later bij het begeleiden van je groep kan inzetten. 

DOCENT: Saartje Hendrickx studeerde voor theatermaker en dramadocent aan de Toneelacademie Maastricht. Ze gaf workshops aan kinderen en jongeren bij amateurgezelschappen, organiseerde jaarlijks theaterkampen en zette vele uiteenlopende producties op poten. Ze heeft intussen een stevige knowhow opgebouwd en kent als geen ander de valkuilen van het lesgeven. Haar missie: docenten en begeleiders een waaier aan kennis meegeven.

DATA: Zondag 25 maart 2018
UREN: 10.00u – 17.00u 
LOCATIE: Schoolbond, Predikherenlaan 53, 2500 Lier (1,2 km vanaf station Lier)


Schrijf je hier in voor dagdeel 3 (VOLZET!)
top


DAG 4: ENTHOUSIASMEREN & BEGELEIDERSHOUDING 

Brugge
West-Vlaanderen

Enthousiasmeren
Enthousiasmeren, kan je dat zonder enthousiast te zijn? Wanneer en waarvan word jij nog eens enthousiast? Tijdens deze vorming ontdek je wat enthousiasmeren is, wat de voorwaarden hiervoor zijn en leer je jezelf als begeleider nog beter kennen.

Begeleidershouding
Bén je een begeleider, of word je een begeleider? Mag het dan ook eens animator, opvoeder of gewoon vriend zijn? Tijdens deze vorming krijg je handvaten aangereikt die je kan toepassen om als begeleider voor een groep te staan en ontdek je meer over jezelf als begeleider.

DOCENT: Deze cursusdag wordt begeleid in samenwerking met Koning Kevin. De instructeurs van Koning Kevin zijn geattesteerde instructeurs. Dat betekent dat zij de nodige cursussen achter de rug hebben en voldoende ervaring hebben opgedaan om het attest ‘instructeur’ te behalen.

DATA: Zondag 22 april 2018
UREN: 10.00u – 17.00u
LOCATIE: Nieuw Theaterhuis, Vlamingstraat 64, 8000 Brugge(1,8 km vanaf station Brugge)


Schrijf je hier in voor dagdeel 4
top


DAG 5: SOCIALE MEDIA & HET VERWERKEN VAN THEATERTEKSTEN 

Leuven
Vlaams Brabant & Brussel


Sociale media
Je bent sociaal? Je kent de media? Maar wat met de sociale media? 
Iedereen gebruikt ze, maar hoe zet je sociale media optimaal in voor jouw vereniging? In deze spoedcursus leer je de meest praktische tips, zoals: hoe bouw ik een succesvolle sociale media pagina uit, wat is de beste manier om mijn publiek te bereiken, wat te posten wanneer ik niets bijzonder te melden hebt... 

Het verwerken van theaterteksten
Repetitieklaar maken. Hoe doe je dat? Hoe verwerk je tekstmateriaal van een eerste lezing tot je eigen interpretatie? Hoe verzin je spelopdrachten? Hoe bouw je een repetitieproces op?  Hoe neem je een hele ploeg mee op je tocht? In deze workshop krijg je praktische handvatten aangereikt.

DOCENTEN: Randall Van Duytekom verdiepte zich tijdens en na zijn studies cultuurmanagement in (digitale) communicatie. Met zijn zelf opgericht theaterproductiehuis De Proefkonijnen staat hij dagelijks met beide voeten in de praktijk. Christophe Aussems studeerde af als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is regisseur, acteur en artistiek leider bij Het nieuwstedelijk - stadsgezelschap van Leuven, Hasselt en Genk. Daarnaast is hij regelmatig actief als gastdocent aan de Toneelacademie Maastricht.

DATA: Zondag 6 mei 2018 
UREN: 10.00u – 17.00u
LOCATIE: Zaal De Curve, Baron August de Becker Remyplein 27, 3010 Leuven (700m vanaf station Leuven)


Schrijf je hier in voor dagdeel 5
top


 

geen zoekresultaten gevonden