Dramaturgie, een Drama!

Hooglede - Gits
West-Vlaanderen


Goesting in theater? Heb je een open geest? Bij deze cursus is iedereen welkom!

De wetenschap achter de artistieke keuzes, zo zou je dramaturgie kunnen omschrijven. Hier moet je dus zijn als je een scherpe blik wil ontwikkelen op theater. We bieden achtergrond die het mogelijk maakt om de visie van een theatermaker en zijn artistieke keuzes helder en concreet te zien. Voeling krijgen en houden met wat er leeft en beweegt in het theaterlandschap en de kunstensector in het algemeen. Dat is natuurlijk ook van belang als je wil weten waarom bepaalde voorstellingen worden gemaakt zoals ze worden gemaakt. Daarom zetten we je ook hierbij op weg.

Een toneelproductie bestaat uit losse elementen die, op de juiste manier verbonden, mekaar gaan voeden tot er een eenheid ontstaat, een synergie, het liefst met een ziel. We bekijken hoe die structuur in mekaar zit. Ook verdiepen we ons in de voortdurende zoektocht die een theatermaker heeft naar inspiratie, thema’s, concepten, betekenis, visie, structuur, overzicht…

DOCENT: Lennerd Carrein studeerde aan de Brugse Kunsthumaniora en daar groeide al snel zijn passie voor theater. Hij volgde één jaar acteren aan het Conservatorium van Antwerpen en studeerde af als theaterwetenschapper aan de Universiteit Gent. Nu werkt hij als docent woord & repertoirestudie en vult dit aan met heel wat acteerervaring.

DATA: 6 dagen: 17-19-23-24-25 april en 3 mei 2018
UREN: 19.30u - 22.30u
LOCATIE: De Hembyze, Stationsstraat 4, 8830 Hooglede - Gits
PRIJS: €54/ +26j en €36/ -26j

 

geen zoekresultaten gevonden