Oefening baart kunst: Regisseren

Boordevol creatieve ideeën? Zin om voorstellingen te maken? Je groep schuift je naar voor als regisseur? Je wil iets brengen maar weet nog niet precies hoe? Deze cursus richt zich zowel op ambitieuze nieuwkomers als op ervaren regisseurs die op zoek zijn naar nieuwe invalshoeken. Eigenlijk is iedereen welkom.

Wat komt er allemaal aan bod? Het beste antwoord op die vraag is: alles.

We bekijken hoe je de juiste tekst kiest in functie van je groep. Dat doen we door teksten horizontaal en verticaal te analyseren, en ons vragen te stellen over het hoe en waarom van het taalgebruik. We beperken ons echter niet tot de theoretische kant van de zaak; ook de mise-en-scène en het ontwerpen van duurzame maar budgetvriendelijke decors komen aan bod. En laat ons vooral de acteursregie niet vergeten: we leren je technieken waarmee je een acteur vertrouwen kan geven, de capaciteiten van je spelers in de verf kan zetten en hun samenspel naar grotere hoogtes kan tillen.

We willen scènes en spelers doen schitteren, verhalen vertellen en een publiek laten genieten. We bouwen, maken en leren bij.


Regio Kempen - CURSUS VOLZET!!

DOCENT: Stijn Van de Wiel studeerde af aan de Academie voor Drama in Eindhoven als master in de Dramatische Kunsten. Hij is al 13 jaar aan de slag als freelance regisseur, acteur en dramadocent, expert muzische vorming en filmpjesmaker. Hij werkte voor o.a. HETGEVOLG, OPENDOEK, Theater Stap, Kunst in Zicht, verschillende amateurgezelschappen, … In 2015 richtte hij samen met zijn Kempense spitsbroeder Michai Geyzen het gezelschap DeMannschaft op. Op het Landjuweel stonden al verschillende van zijn voorstellingen.

DATA: 8 woensdagen: 18-25 april, 2-9-16-23-30 mei en 6 juni 2018
UREN: 19.30u - 22.30u
LOCATIE: CC De Werft, Werft 32, 2440 Geel
PRIJS: €72/ +26j en €48/ -26j

Klik hier om je in te schrijven


 

geen zoekresultaten gevonden