Opleiding Regie Podiumkunsten

In samenwerking met het Deeltijds Kunstonderwijs (DKO)

Deze opleiding is geschikt voor iedereen met regieaspiraties.
Deze opleiding biedt geïnteresseerden een uitgebreid pakket aan dat een basis verzekert om zelf als regisseur aan de slag te gaan. Het is een intensief en sterk uitgebouwd programma, gespreid over drie jaar, aan drie uur per week. De cursus bestaat uit zowel theoretische sessies als praktische oefeningen, met een individuele begeleiding van elke cursist.
In het eerste jaar ligt het accent op de theatertekst. Je gaat van dramaturgie langs tekstanalyse naar conceptvorming. In het tweede jaar staat de creatieve samenwerking relatie tussen regisseur en spelers centraal. Hoe ga je te werk tijdens repetities, hoe kan je het acteren vooruithelpen, … In het derde jaar werk je tenslotte toe naar een creatie en opvoering van een eigen regieproject. Ook de vormgeving binnen een voorstelling en diverse productieaspecten zoals decor, licht, geluid en kostuum komen aan bod in dit afsluitende jaar.
Een vast onderdeel doorheen het hele traject is de repertoirestudie. Dit wordt vertaald in een uitgebreide toneelgeschiedenis en het analyseren van in groep bezochte theatervoorstellingen.

DOCENTEN:

GENT: Paul Ooghe genoot zijn opleiding aan het RITCS en werkt nu als regisseur, acteur en dramadocent. Hij was directeur van ICVA vzw en zakelijk leider van Dans Kortrijk. In 2003 richtte hij Theater Deezillusie op. Hij is oprichter en artistiek leider van ´Het Belgisch repertoire theater Gent’. Wim De Winne werkte jarenlang als dramadocent binnen de ateliers van de KOPERGIETERY. Hij is actief lid van de artistieke kern van het jeugdtheatergezelschap Nevski Prospekt en was betrokken bij de creatie van verschillende voorstellingen.

LIER: Anton Segers studeerde af in toneelregie aan het RITCS in 1985. Hij werkte als regisseur, acteur, dramaturg, artistiek leider in o.a. Theater Vertikaal, Brussels Kamertoneel, Limburgs Projekt Teater en Het Gerucht. Hij was docent aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en gaf les in academies als Londerzeel, Sint-Niklaas, Sint-Pieters-Woluwe, Turnhout, … Dirk Couvent behaalde het diploma dramadocent/regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij geeft les aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. Daarnaast werkt hij freelance als acteur, regisseur en docent.


DIEST: Magda Van der Aa studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de afdeling Woord. Zij werkte als actrice gedurende een vijftal jaren bij ´Spelende Mens’ = Kindertheater en maakte deel uit van ´Cabaretgroep Hubris’. Ze werkt als regisseur voor verchillende theatergroepen.


DATA: De opleidingen in Gent en Lier gaan door op zaterdagen. De opleiding in Diest op woensdagavonden.

LOCATIES:
APK Gent, Tweebruggenstraat 59, 9000 Gent
SAMWD Lier, Gasthuisvest 50, 2500 Lier
Hagelandse Academie voor Muziek en Woord, Grauwzustersstraat 10, 3290 Diest

PRIJS:
€307/+25j en €129/ 18-25j voor 1 jaar

INSCHRIJVEN:
GENT:
Paul Ooghe, 0478/59 32 58, apk.paulooghe@gmail.com
LIER:
Anton Segers, 054/25 06 25, anton.segers@telenet.be
DIEST:
Magda Van der Aa, 0476/62 12 64, magdalena.van.der.aa@telenet.be
 

 

geen zoekresultaten gevonden