Beeld en video

Halle
Vlaams Brabant en Brussel


In samenwerking met STEPP en Danspunt

Steeds vaker wordt in het theater gebruik gemaakt van videotechnieken. De vereiste techniek beperkt zich vaak niet tot het eenvoudig aansluiten van een laptop op een projector, maar vraagt veel meer van technici. Deze basiscursus organiseert STEPP in samenwerking met Danspunt en OPENDOEK met als hoofddoel technici meer vertrouwd te maken met het gebruik van videotechnieken in theater. Wat komt er zoal aan bod? In de eerste plaats wordt een overzicht gegeven van oudere en hedendaagse videoprojectie- en weergavetechnieken. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de apparatuur (connectoren, interfaces …) die wordt gebruikt om beelden te vermenigvuldigen, schakelen, splitsen… en om beelden over grote afstanden te transporteren. De theorie wordt in praktijk gebracht met een echte hands-on sessie waarbij gebruik wordt gemaakt van recente apparatuur. Ook gaan we zelf aan de slag met het schematisch uitbouwen van een aantal installaties.

DOCENTEN: Jan Strickx studeerde af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel en Cultuurspreidingstechnieken. Hij werkte als freelance podiumtechnicus en verantwoordelijke van de audiovisuele dienst van KaHo Sint-Lieven en van VTI-Aalst. Daarnaast is hij bestuurslid en lesgever van STEPP vzw en afdelingsverantwoordelijke van de opleiding Podiumtechnieken CVO-Aalst.
Bart Van Den Daele is sinds 1985 officieel werkzaam bij het familiebedrijf Auvicom. Hij combineerde het werk als audiovisueel technieker op de baan en commercieel medewerker van 1985 tot 1998 en verzorgde vaste AV- installaties in vergaderzalen en auditoria. Begin jaren ‘90 startte Auvicom onder zijn leiding haar event- en rental afdeling die professioneel materiaal te huur aanbiedt aan de bedrijfswereld. Hij verzorgde als technieker verschillende evenementen op audiovisueel vlak.

DATA: Maandag 9 april 2018
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: Auvicom, Industriezone 3a, Suikerkaai 40, 1500 Halle
PRIJS: €70, inclusief broodmaaltijd en drankjes

 

 

geen zoekresultaten gevonden