Lichttechniek en lichtontwerp

Antwerpen
Antwerpen


In samenwerking met STEPP en Danspunt

Aan de hand van een reëel praktijkvoorbeeld verkennen we het proces van een lichtontwerp. Tijdens de eerste dag bekijken we de eigenschappen van licht, lichtbronnen en armaturen, steeds met de artistieke toepassingen in het achterhoofd. Vervolgens krijgen we een decorplan en de wensen van een regisseur en werken we samen aan het lichtontwerp voor een voorstelling. Tijdens de tweede dag bespreken we elkaars voorstellen en werken we het definitieve plan uit. Dit plan wordt vervolgens in de praktijk uitgevoerd, geïnstalleerd, bekabeld en gericht. Hierbij besteden we ook aandacht aan werkmethodes en handige tips en tricks voor veilig werken en het efficiënt gebruik van armaturen. De derde dag werken we onze opstelling af en maken we lichtstanden. Dan staan we even stil bij lichtsturing in het algemeen, de basics van het DMX-signaal en netwerkprotocollen maar ook bij technische en artistieke programmeertrucs.
Deze cursus legt de link tussen het technische en het artistieke door aan te tonen dat technische kennis andere ontwerpen oplevert maar ook dat artistiek inzicht de techniek efficiënter maakt. We starten bij de absolute basis van licht en belichting. Daarna graven we ook dieper, zodat de cursus geschikt is voor beginners maar ook voor mensen die al iets langer met belichting bezig zijn en hun kennis willen opfrissen.

2017
DOCENT: Glen D‘haenens is al een hele tijd actief als lichtontwerper voor uiteenlopende producties in binnen- en buitenland. Hij begon zijn carrière bij de Vlaamse Opera en is hier al jaren diensthoofd licht, geluid, video en special-effects.

DATA: van woensdag 20 december t.e.m. 22 december 2017
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: deSingel, Desguinlei 25, 2000 Antwerpen
PRIJS: €150, inclusief broodjesmaaltijd en drankjes


Klik hier om je in te schrijven

2018
DOCENT: Glen D‘haenens

DATA: 3 zaterdagen: 3-10 en 17 februari 2017
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: deSingel, Desguinlei 25, 2000 Antwerpen
PRIJS: €150, inclusief broodjesmaaltijd en drankjes

Klik hier om je in te schrijven
 

 

geen zoekresultaten gevonden