Licht als decor

Aalst
Oost-Vlaanderen


Goesting in theater? Heb je een open geest? Bij deze cursus is iedereen welkom!

Dompel je onder in de wereld van de theaterbelichting, en leer met niet meer dan enkele lampen de juiste sfeer voor elk stuk te scheppen. De belangrijkste eigenschappen van theaterlicht zijn lichtrichting (frontlicht, tegenlicht, zijlicht, enz.), intensiteit en kleur. Daarnaast is het maken van de juiste lichtstanden op de lichtcomputer een volgende belangrijke stap in het maken van sfeer.

We besteden ook aandacht aan het kiezen van de juiste schijnwerper. Deze gebruiken we zichtbaar als een onderdeel van de vormgeving. Ook het gebruik van andere lichtbronnen zoals gewone gloeilampen, TL-lampen, schemerlampen… komt aan bod. We werken met het materiaal dat op de cursuslocatie aanwezig is.

DOCENT: Andres D’haeseleer is al sinds jonge leeftijd gepassioneerd door licht en de techniek daarrond. Als veertienjarige bracht hij al letterlijk licht in de duisternis bij het gekende theater PACT vzw. Hij ging te werk als technieker van zowel licht als geluid en groeide uiteindelijk door tot ook lichtontwerper en programmeur. Ondertussen heeft hij meer dan 30 producties op zijn naam staan.

DATA: Zaterdag 30 september 2017
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: Theater Pact vzw, Meuleschett estraat 74, 9300 Aalst
PRIJS: €18/ +26j en €12/ -26j
 

geen zoekresultaten gevonden