Lux regie - 2de jaar

Antwerpen
Borgerhout

In samenwerking met WISPER.

1ste jaar Lux regie gevolgd hebben is een vereiste.

In het tweede jaar verken je nieuwe aspecten van theater, verrijk je je toolkit als regisseur en verdiep je jouw persoonlijke stijl en smaak. Dit gebeurt deels in de klassieke lesformule, maar ook via een eigen ´proefproject´. We zoomen in op theaterbeeld en -vormgeving en verdiepen het aspect dramaturgie, symboliek en betekenisgeving. We dagen elkaar uit op vlak van persoonlijke stijl en boodschap. Begeleiden van spelers blijft één van de meest uitdagende aspecten van het vak. We gaan dieper in op de mogelijkheden van de regisseur in het zoekproces. Ook maken we tijd vrij voor ´labo´. Hierin onderzoeken we samen concrete regievragen. We zetten een scène op poten en proberen samen dingen uit. Parallel aan de lessen zet je een eigen mini-regieproject op. We komen in de lessen regelmatig op dit werk terug: we bereiden samen voor, pakken problemen aan en geven elkaar feedback. De docent komt ook een keer op je repetitie langs om je persoonlijke feedback te geven. We ronden het tweede jaar af met een gezamenlijk toonmoment van alle regieprojecten.

DOCENT: Koen Boesman is theatermaker en theaterdocent uit de stal van de Toneelacademie Maastricht. Hij geeft les bij OPENDOEK, WISPER, Het Eekhoutcentrum en aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij regisseert ook bij o.a. TG Vagevuur, Cie Tartaren, De Waancel en diverse amateurtheatergezelschappen.

DATA: 6 zaterdagen, 3 zondagen: 1 oktober, 18 november, 9 december, 13 januari, 3 februari, 4- 31 maart, 28 en 29 april 2018
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
1/10 en 31/03 in Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout
PRIJS: €370 (OPENDOEK- leden krijgen 10% korting)
INSCHRIJVEN: www.wisper.be
 

geen zoekresultaten gevonden