Atelier Vertellen

Anderlecht
Vlaams Brabant en Brussel


In samenwerking met ZINNEMA en Creatief Schrijven

Vanaf het najaar 2017 wordt het atelier omgevormd tot een tweejarige cyclus. In het eerste jaar krijg je de basis van het vertellen mee: ademhaling, uitspraak, houding, naturel enz. Het tweede jaar is bedoeld voor wie een zeker vertelniveau bereikt heeft, door het eerste jaar of daarbuiten, en is gericht op het verdiepen en versterken van de aangeleerde vaardigheden. Bij het leerpad horen ook optredens voor publiek. Voor deze cursus zal het ook nodig zijn om thuis enkele technieken zoals; ademhaling en verhalen instuderen, doorlopend te oefenen.

Een uitgewerkt curriculum vind je op de website van Zinnema.

DOCENTEN: Chris Lomme is een Vlaamse actrice. Ze studeerde ‘Voordracht Toneel‘ aan het Conservatorium te Brussel en speelde o.m. bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Blauwe Maandag Compagnie, De Tijd, NTGent, Theater Malpertuis, Braakland/ZheBilding en ‘t Arsenaal. Ze speelde daarnaast mee in een ‘oneindig‘ aantal films en TV-reeksen. Chris staat nog steeds op de planken en ligt mee aan de basis van het atelier vertellen van Zinnema.
Johannes Vanbinnebeek
studeerde theater aan De Kleine Academie in Brussel. Sinds 2013 werkt hij als acteur (Compagnie Gorilla, Compagnie Charlie) en spelcoach. Al vier seizoenen begeleidt hij de deelnemers aan het atelier Vertellen.
Jan Sas
studeerde af aan De Kleine Academie en begon na zijn opleiding met enkele klasgenoten Le Geste qui Sauve, een groep die het lichaam als voornaamste vertelinstrument gebruikt. Hij speelde mee in Hotel van Compagnie Apache en neemt ondertussen de regie op zich bij verschillende toneelgroepen. Hij begeleidt de deelnemers aan het atelier Vertellen eveneens al voor de vierde keer.

DATA: 16 zaterdagen: 30 september, 14-28 oktober, 11-25 november, 9 december,
6-20 januari, 3-17 februari, 3-17-31 maart, 14-28 april en 12 mei 2018
UREN: 10.00u - 13.00u
LOCATIE: Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Anderlecht
PRIJS: €75 (€60 voor leden OPENDOEK)
INSCHRIJVEN: www.zinnema.be

 

 

geen zoekresultaten gevonden