Lux regie - 1ste jaar

Antwerpen
Borgerhout

In samenwerking met WISPER.

Een minimale ervaring in acteren of theater is vereist.

Je hebt zin om dingen te maken en veel ideeën in je hoofd? Teksten breng je liever voor een publiek? Je wilt iets vertellen, maar je weet niet hoe? In LUX-regie krijg je de handvaten aangereikt. Tijdens het eerste jaar maak je je als regisseur verschillende aspecten van theater eigen: tekstanalyse, speelstijlen, dramaturgie, spelbegeleiding en conceptvorming. Via actieve oefeningen krijg je zicht op de verschillende aspecten van regie. Op het einde van het eerste jaar heb je een aantal concrete vaardigheden om met spelers te werken. Je bent zo in staat om een eigen concept uit te proberen met spelers. Dit is tegelijk de eindoefening van het eerste jaar.

Blok 1: vijf zaterdagen om inzicht te krijgen in theater: dramaturgie, tekstanalyse, mise-en-scène, theaterstijlen, inspiratie verzamelen en eigen concepten uitwerken.

Blok 2: vier zaterdagen om spelers te leren begeleiden: je houding als regisseur, kijken naar je spelers, opdrachten verzinnen én spelcoaching. In blok 2 oefenen we één zaterdag in Dworp (tot 21u!) met de acteurs van de weekendopleiding acteren van WISPER.

Blok 3: twee zaterdagen en een zondag werken we een zelfgekozen concept uit tot een toonmoment met spelers van buitenaf.

DOCENT: Eva De Mulder is stafmedewerker theater bij WISPER, studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht, en is regisseur bij verschillende gezelschappen

DATA: 9 zaterdagen, 2 zondagen: 7-10 oktober, 11-26 november, 16 december, 20 januari, 24 februari, 14-28 april, 12 en 13 mei 2018
UREN: 10.00u - 17.00u
LOCATIE: Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
24/2 en 28/4 in Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout
PRIJS: €473 (OPENDOEK-leden krijgen 10% korting)
INSCHRIJVEN: www.wisper.be 

geen zoekresultaten gevonden